Вторник, 07 мая 2024 07:12

На Донеччині загинув воїн із Фастова Олексій Половко

На Донеччині загинув воїн із Фастова Олексій Половко

Під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку 29 квітня загинув військовослужбовець, фастівчанин Олексій Половко

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Фастівської міської ради.

Половко Олексій Віталійович народився 12 грудня 1975 року в смт. Вугляр біля Макіївки Донецької області. У дошкільному віці Олексія родина переїхала до Фастова. В 1991 закінчив Фастівську ЗОШ №9 та вступив до Київського річкового училища, спеціальність "Технічна експлуатація електроустаткування та автоматики суден", яке закінчив 1995 року, отримавши фах кваліфікацію "Технік-електромеханік"

До служби в армії працював на пасажирських теплоходах, які курсували по Дніпру.

Протягом 1996-1997 років проходив службу у Прикордонних військах України. Під час служби закінчив школу сержантів та отримав звання старшого сержанта.

Після служби в армії продовжив працювати в галузі судноплавства України. А пізніше – в різних іноземних компаніях міжнародного судоплавства. Об’їздив багато країн світу. Займався підприємницькою діяльністю в Фастові.

24 лютого 2022 року пішов добровольцем до Фастівського військкомату та вступив до лави 208 батальйону. Неодноразово брав участь у виконанні бойових завдань на лінії фронту.

Олексій був добрим, чесним та порядним. Любив життя, любив Україну, свою сім’ю та мав великі плани на майбутнє. Був надійною опорою для своєї сім’ї, щирим другом, люблячий сином та братом. Дома залишились мати, брат, невістка та племінник.

Про дату і час поховання захисника Олексія Половка буде повідомлено додатково.

Нагадаймо, що 25 квітня у Фастівській громаді попрощалися із воїном Кирилом Грачковим.