Понедельник, 06 мая 2024 11:15

У ДПСУ анонсували нові правила перетину кордону

Читать на русском

У ДПСУ анонсували нові правила перетину кордону

У ДПСУ анонсували нові правила перетину кордону

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко зазначив, що зараз ніяких змін в правилах перетину кордону немає, проте з часом вони можуть бути затверджені урядом.

Через набуття чинності 18 травня нового закону про мобілізацію в Україні, Кабмін готується внести зміни до правил перетину кордону. Серед іншого вони будуть стосуватися осіб з правом на відстрочку.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, станом на зараз жодних змін в правилах перетину кордону немає, проте з часом вони можуть бути затверджені урядом.

"Зараз змін до правил немає. Звісно, що є новий закон про мобілізацію, є певні зміни в статтю щодо тих осіб, які матимуть відстрочку… Тому, можливо, варто очікувати, що будуть і зміни в правилах перетину кордону, які має розглянути і затвердити уряд", – сказав Демченко.

Крім того, він зазначив, що прикордонники у випадку ухвалення змін забезпечать їхнє дотримання, "перевірку різних категорій осіб, які перетинатимуть кордон, відповідно до тих умов, які будуть прописані в правилах".

"Мова йде про підтверджувальні документи, це прикордонники роблять і зараз", – наголосив речник ДПСУ.

За словами Демченка, кожного дня прикордонники відмовляють у виїзді 120-150 особам. Переважно мова йде про особи без наявності всіх необхідних документів, які б надавали право на перетин кордону.